SEO Toolkit 2

SEO Toolkit v2.0 - Trefwoorden Onderzoek


Trefwoorden, ook bekend als zoektermen, zijn woorden of frases die mensen intikken in een zoekmachine om websites te vinden die gerelateerd zijn aan dit onderwerp. Om meer bezoekers op uw website te krijgen, is het goed om te weten welke trefwoorden gebruikt worden om soortgelijke websites te vinden en uw eigen website te optimaliseren met deze trefwoorden. Als een sleutel trefwoord niet op z’n minst voorkomt op één van uw pagina’s, dan zullen de zoekmachines deze pagina geen hoge positie geven in de zoekresultaten. In dat geval loopt u een substantieel aantal bezoekers mis die deze zoekterm gebruiken.

Om er voor te zorgen dat uw webpagina’s een hoge positie bij de zoekmachines bereiken, zult u de trefwoorden inhoud van uw pagina’s moet optimaliseren. Er zijn verschillende plaatsen in de webpagina’s waar deze trefwoorden geplaatst moeten worden. Dat is niet alleen in de Meta Keywords Tag. De trefwoorden moeten op effectieve wijze gebruikt worden door uw hele site heen, zonder dat er gebruikt gemaakt wordt van spam methode’s zoals alle trefwoorden onder aan een pagina te zetten in dezelfde kleur als de achtergrond.

De meeste zoekmachines leggen vooral de nadruk op de tekst. Vandaar dat het belangrijk is om de tekst gestructureerd op te bouwen, gebruikmakend van de juiste trefwoorden. Zoekmachines halen de trefwoorden uit de inhoud van de tekst en geven uw webpagina een positie gebaseerd op de trefwoord dichtheid. Trefwoord dichtheid is het aantal keer dat een bepaald trefwoord, of frase, voorkomt op de webpagina. De trefwoorden kunnen voorkomen in de pagina titel, links, tekst, omschrijvingen en (sub)titels.

Het Trefwoord Onderzoek hoofdstuk van deze handleiding geeft uitleg op welke wijze de Trefwoorden tool gebruikt kan worden om een lijst trefwoorden te creëren en deze in uw site te implementeren. De Trefwoorden Onderzoek stap van SEO Toolkit moet regelmatig herhaald worden om er zeker van te zijn dat uw site constant geoptimaliseerd is voor de meest populaire trefwoorden.