SEO Toolkit 2

SEO Toolkit v2.0 - Pagina inhoud


Trefwoorden dienen ook geïntegreerd te worden in de volgende onderdelen van een webpagina:

Link tekst
Link Tags, ook wel Anchors (ankers) genoemd, komen meestal meerdere keren voor door de hele website heen tussen de BODY Tags. De beschrijvende tekst die voor een link gebruikt wordt moet in het beste geval alle relevante trefwoorden bevatten en moet het doel of bestemming van de link beschrijven. Bijvoorbeeld:

<a href="nikeschoenen.htm" mce_href="nikeschoenen.htm">Onze nieuwe collectie Nike schoenen</A>

En

<a href="http://www.nike.com" mce_href="http://www.nike.com">De officiële Nike website</a>

in plaats van:

Klik<a href="nikeschoenen.htm" mce_href="nikeschoenen.htm">hier</a> om onze nieuwe collectie Nike schoenen te zien.

Of:

<a href="http://www.nike.com" mce_href="http://www.nike.com">http://www.nike.com</a>

Afbeeldingen

Alt Tags worden gebruikt in combinatie met Image Tags (Afbeeldingen) om als tekstuele beschrijving van de afbeelding te dienen. De Alt Tag is handig voor slechtziende bezoekers die speciale software gebruiken om de inhoud van de pagina uit te lezen, maar ook voor bezoekers die het tonen van afbeeldingen uitgeschakeld hebben in hun browser. Alle Image Tags (Afbeeldingen) moeten voorzien zijn van een Alt Tag. Bijvoorbeeld:

<img src="/images/voetbalschoenen.jpg" mce_src="/images/voetbalschoenen.jpg" alt="Zwarte leren voetbalschoenen">

Let op dat u er voor zorgt dat de afbeeldingen een toegevoegde waarde voor uw pagina hebben en dat u ze niet gebruikt om zoveel mogelijk Alt Tags te genereren. De truc om afbeeldingen van 1 bij 1 pixel toe te voegen en die vol te stoppen met trefwoorden in de Alt Tags, wordt beschouwd als Spam.

Koppen

Koppen en tussenkoppen (sub koppen), ofwel Headings (zoals <H1> en <H2>, scoren vaak extra bij (zoek)machines. De Heading Tag dient daarom één of twee belangrijke trefwoorden te bevatten. Bijvoorbeeld:

<h1>Voetbal en Atletiek schoenen</h1>

Tekst

De tekst op de webpagina moet zinnen en paragrafen bevatten waarin de trefwoorden op een logische manier gebruikt worden. Om de zinsopbouw en leesbaarheid van de tekst te testen kunt u deze hardop oplezen, waarbij u zich moet verzekeren dat de inhoud duidelijk en relevant is voor uw bezoekers. De tekst moet informatief en helder zijn. Het heeft geen zin om zoveel mogelijk trefwoorden lukraak in de tekst te plaatsen.