SEO Toolkit 2

SEO Toolkit v2.0 - ROI Calculator


De ROI (Return On Investment) calculator is een 3-1 calculator waarmee u het rendement van uw investering van de Pay Per Click advertentie kosten kunt berekenen. Pay Per Click is een type online marketing waar adverteerders betalen voor bezoekers volgens het ‘betaal per klik’ principe. PPC (zoek)machines laten adverteerders bieden op specifieke trefwoorden die relevant zijn met de producten of diensten die ze aanbieden. Als de bewuste zoekterm wordt gebruikt, dan zal de advertentie getoond worden van degene die het hoogste bod heeft uitgebracht. Als uw bod niet het hoogste is kan het betekenen dat uw advertentie niet langer in beeld verschijnt.

De CPC calculator helpt uw advertentiekosten te managen, door het maximum CPC te bereken op basis van bezoekersaantallen en winst.

CPM (Costs Per Thousand) is een advertentiemodel gebaseerd op de kosten van 1000 impressies. Een impressie is het aantal keer dat een advertentie getoond wordt op een website.

De CPM naar CPC calculator helpt u berekenen hoeveel u betaalt per klik indien u ‘bulk impressies’ aangeschaft.

De ROI calculator helpt u beslissingen te maken wat uw inkomsten zijn wanneer u een x bedrag uitgeeft, hierbij wordt het CPC afgewogen tegen de conversie, ofwel het percentage bezoekers dat zich inschrijft, registreert of iets koopt.

U kunt de ROI calculator vinden op het SEO Toolkit hoofdscherm, in het tools gedeelte.

The ROI calculator